Prostaatkanker, en wat dan nu?     


Er zijn veel mannen die daar mee te maken krijgen.
Zie mijn relaas over jaren vechten tegen sommige instanties die het maar niet willen begrijpen. B.v. mijn ervaring met ZGT Almelo. (Voor wie dit alsnog wil lezen)
En misschien hebben anderen iets aan dit verhaal.

Laatste nieuws:

Zie voor voorgaand laatste nieuws naar chronologisch verloop


9 maart 2021: PSA is 1.4 dus weer sterk gestegen binnen 3 maanden.
Geen fijne mededeling.

24 maart 2021, PSMA-petscan en CT-scan te Radboud Nijmegen.

7 april 2021 Uitslag van PSMA Petscan.
Er is wat te zien op de scan en wel in het gebied van de verwijderde prostaat.
Het zou gaan om een uitzaaiing in de linker prostaatblaasjes, dus vlak bij het operatieve gedeelte van Gronau in 2013. Mijn urologe Radboud heeft contact opgenomen met UMC Utrecht, waar ik al 5x door de LINAC MRI
ben bestraald in 2019.
Diezelfde LINAC proberen ze nu in te zetten voor behandeling van deze tumor, niet zeker of dat kan maar UMCU gaat dat onderzoeken.
Radboud urologe zei dat Utrecht alle ins and outs van mij heeft bij vorige behandeling en vonden het verstandig dit weer op het bordje van UMCU te leggen.Intake gesprek 20 april te UMCU

Radiologe ziet wel een mogelijkheid om de bewuste plek te behandelen via de Linac-mri, zoals voorheen in 2019, waarschijnlijk 5x op die plek, de tumor zit nu in het linker zaadblaasje, zie foto met blauw gekleurd zaadblaasje, maar wilde ook de rechter zaadblaas behandeling om te voorkomen dat ze er straks na behandeling van de ene er niet meer bij kan. Dat is inmiddels bijgesteld omdat meerdere radiologen hebben meegekeken en de rechter volkomen clean is. Dus alleen de linker zaadblaas in de LINAC procedure.

Links is de blaas, daaronder de prostaat, daar weer onder die kleine zaadblaasjes. Dus gaat ze overleggen met het team of dat mogelijk is. Wel wil ze een nieuwe eigen MRI-scan van het gebied omdat de beelden van Radboud qua resolutie niet optimaal zijn. Kreeg vanmiddag na thuiskomst al het bericht dat de mri gepland staat voor nog deze week. Dat was dus 22 april. 2 dagen later. Dus al snel weer richting Utrecht. Radiologe UMCU denkt binnen 21 dagen de LINAC-mri te kunnen starten.

Er zijn bij deze behandeling misschien wel wat complicaties te verwachten.  Die zouden er kunnen zijn maar tot nu toe nauwelijks hinder van de bestralingen, Wel wat bijwerkingen, maar van geringe aard en ik kan het handelen tot nu toe.

22 april: een MRI laten maken in UMCU om zo een beter beeld te krijgen van het te behandelen gebied voor de LINAC. 

Heb inmiddels alle data binnen voor zowel eerst de CT scan (heeft plaatsgevonden op 28 april, de tatoeagepunten van 2019 waren nog zichtbaar en behoefden geen update) en dan vervolgens 5 behandelingen met LINAC met tussenpauze van 2 a 3 dagen. Gezien de huidige pandemie mag ik van geluk spreken dat men voortvarend te werk gaat en zo snel al in de mallemolen mag. Vanaf 10 mei 10 dagen intensief bezig met bestralingen.

(Alleen de linker zaadblaas wordt gehandeld, zie bericht in kolom hierboven.)
Nu is de 5e en laatste van deze reeks bestralingen achter de rug, nu wachten op resultaat.

Daarna is het 3 maanden wachten op een nieuwe PSA meting. Eerder meten heeft geen zin daar irritatie van bestraling volkomen foute cijfers gaat weergeven. Maar wel weer spannend.

Links naar behandelcentra:

Adres:

Tuinstraat 21
7607 JH Almelo

Telefoon:

0633 50 2500
Whatsapp: hermanhopman