Prostaatkanker, en wat dan?     


Er zijn veel mannen die daar mee te maken krijgen.
Zie mijn relaas en misschien hebben anderen iets
aan dit verhaal.

Laatste nieuws:

Zie voor voorgaand nieuws naar chronologisch verloop

Om mijn PSA te meten in Almelo mijn urologe gevraagd een eerdere PSA te mogen doen om zodoende een referentiepunt te maken. PSA laten meten op 23 oktober 2020. Te ZGT Almelo. Medlon.

27 okt. 2020: PSA in Almelo gemeten blijkt 1.1 te zijn, een zeer groot verschil met Utrecht, urologe Radboud Nijmegen (mijn behandelaar) legt uit dat die verschillen vaker voor komen. Ik moest me er niet te veel van aantrekken. Toch schrik je hier wel weer van. Dit is het eerste referentiepunt, over 6 weken weer meten. 

Ik baal dan wel van deze metingen van Medlon Almelo, waarom er zoveel naast zitten vergeleken bij academische ziekenhuizen? Een raadsel? Nee, verschillende kits blijkbaar.

8 december. Medlon meet nu 0,98 PSA een geringe daling, maar blijkbaar enigszins stabiel. Het voordeel van de twijfel, nu 3 maanden verder voor PSA meting. in maart 2021.
Heb zo mijn twijfel inzake deze PSA metingen, grote verschillen, wie gaat dit ooit eens coordineren tot eensluidende landelijke meting?

Het kan blijkbaar wel maar urologen willen hier niet hun vuist maken dit te realiseren. Of ze zijn niet op de hoogte van elkaars iniatief of ze willen het niet weten.
Het kan volgens de Catharina ziekenhuis app, deze app kan de verschillende metingen in beeld brengen. Althans je hebt hier vergelijkingsmateriaal. Heb de app geinstalleerd en mijn meting met Utrecht van 0.6 komt dus overeen met de meting van Medlon van 0.9. Daar heeft de mens wat aan.

Links naar behandelcentra:

Adres:

Tuinstraat 21
7607 JH Almelo

Telefoon:

0633 50 2500