Prostaatkanker, en wat dan nu?     


Er zijn veel mannen die daar mee te maken krijgen.
Zie mijn relaas over jaren vechten tegen sommige instanties die het maar niet willen begrijpen. En misschien hebben anderen iets aan dit verhaal.

Laatste nieuws:

Zie voor voorgaand laatste nieuws naar chronologisch verloop


9 maart 2021: PSA is 1.4 dus weer sterk gestegen binnen 3 maanden.
Geen fijne mededeling.

Voorstel van mijn urologe te Radboud Nijmegen, PSMA petscan. Een vorige scan een jaar geleden liet niets zien. Alleen als er iets te zien is kan ze een vervolgtraject inzetten.

24 maart 2021, PSMA-petscan en CT-scan te Radboud Nijmegen.

7 april 2021 Uitslag van PSMA Petscan.
Er is wat te zien op de scan en wel in het gebied van de verwijderde prostaat.
Het zou gaan om een uitzaaiing in de linker prostaatblaasjes, dus vlak bij het operatieve gedeelte van Gronau in 2013. Mijn urologe Radboud heeft contact opgenomen met UMC Utrecht, waar ik al 5x door de LINAC MRI ben bestraald.
Diezelfde LINAC proberen ze nu in te zetten voor behandeling van deze tumor, niet zeker of dat kan maar UMCU gaat dat onderzoeken.
Radboud urologe zei dat Utrecht alle ins and outs van mij heeft bij vorige behandeling en vonden het verstandig dit weer op het bordje van UMCU te leggen.

Intake gesprek 20 april te UMCU

Radiologe ziet wel een mogelijkheid om de bewuste plek te behandelen via de Linac-mri, zoals voorheen in 2019, waarschijnlijk 5x op die plek, de tumor zit nu in het linker zaadblaasje, zie foto met blauw gekleurd zaadblaasje, maar wil ook de rechter zaadblaas behandeling om te voorkomen dat ze er straks na behandeling van de ene er niet meer bij kan omdat dan het weefsel wellicht verkleeft is.

Links is de blaas, daaronder de prostaat, daar weer onder die kleine zaadblaasjes. Dus gaat ze overleggen met het team of dat mogelijk is. Wel wil ze een nieuwe eigen MRI-scan van het gebied omdat de beelden van Radboud qua resolutie niet optimaal zijn. Kreeg vanmiddag na thuiskomst al het bericht dat de mri gepland staat voor nog deze week. Dat was dus 22 april. 2 dagen later. Dus al snel weer richting Utrecht. Radiologe UMCU denkt binnen 21 dagen de LINAC-mri te kunnen starten.

Er zijn bij deze behandeling misschien wel wat complicaties te verwachten. 

22 april: een MRI laten maken in UMCU om zo een beter beeld te krijgen van het te behandelen gebied voor de LINAC. 

Heb inmiddels alle data binnen voor zowel eerst de CT scan (heeft plaatsgevonden op 28 april, de tatoeagepunten van 2019 waren nog zichtbaar en behoefden geen update) en dan vervolgens 5 behandelingen met LINAC met tussenpauze van 2 a 3 dagen. Gezien de huidige pandemie mag ik van geluk spreken dat men voortvarend te werk gaat en zo snel al in de mallemolen mag. Vanaf 10 mei 10 dagen intensief bezig met bestralingen.

Links naar behandelcentra:

Adres:

Tuinstraat 21
7607 JH Almelo

Telefoon:

0633 50 2500