Prostaatkanker, en wat dan nu?     

Er zijn veel mannen die daar mee te maken krijgen. 3000 mannen sterven aan deze ziekte, evenveel als vrouwen met borstkanker. Mannen praten blijkbaar niet.
Zie hier mijn relaas over al jaren vechten tegen deze ziekte.
Wellicht ga ik dat verliezen. Dat is dan maar... De huidige hormoontherapie (Enzalutamide en Zoladex), een zeer dure vorm van medicatie) gaat andere fase in. Rekken is het devies.
De therapie slaat aan tot nu toe... door met ademhalen.

19 maart 2024

Daar bij mij een melanoom (moedervlek) insisu (kwaadaardig) is verwijderd in aug. 2023 (gebied volkomen vrij) schijnt dit een aantekening te zijn in mijn dossier waardoor ik waarschijnlijk niet mag deelnemen in een eventueel experimentele studie binnen Radboud, dat is dan wel weer pech.

Trouwens afgelopen maandag 18 maart 2024 voor halfjaarlijkse controle dermatologie weer 2 verdachte moedervlekken laten wegsnijden, de nodige hechtingen, uitslag niets aan de hand. Blij met dit gegeven. Zo zie je maar dat binnen een half jaar het beeld totaal bijgesteld moet worden. Advies, ga met je moedervlekken naar het beste adres in Twente, Kliniek Twente, Ilse Kroft gaat je verlossen van al die narigheid.

Je wil er niet graag dagelijks aan geconfronteerd worden, maar dat doet het wel. Mijn hormoontherapie.
Ik kan er redelijk mee om gaan, relativeer waar mogelijk, immers het leven gaat nog even verder en dient geleefd te worden.

De PSA score is sinds woensdag 20 maart weer 0.1, dus stabiel tot nu toe. Op naar juni 2024 voor controle.

Slik al jaren een zelfgemaakte capsule met curcuma en peper, tegen darmkanker, welke ik zelf prepareer, nu de vraag aan Radboud  of dit invloed heeft op huidige medicijngebruik. Nog geen antwoord.


Links naar behandelcentra:

Adres:

Tuinstraat 21
7607 JH Almelo

Telefoon:

0633 50 2500
Whatsapp: hermanhopman