Prostaatkanker, en wat dan nu?     


Er zijn veel mannen die daar mee te maken krijgen.
Zie mijn relaas over jaren vechten tegen sommige instanties die het maar niet willen begrijpen. B.v. mijn ervaring met ZGT Almelo. (Voor wie dit alsnog wil lezen)
En misschien hebben anderen iets aan dit verhaal.

Mobirise

13 december 2021

Ik ging voor een diabetescontrole naar de huisarts waar ik tevens mijn PSA liet meten. Met diabetes alles in orde, maar een schok: immers nu is de PSA 3.9 terwijl ie in september nog op 1.9 stond.  Dit is de grootste stijging sinds jaren.
Zie grafiek.
Meteen vragen gesteld aan prof. Barentsz, die deelde mee dat er dus degelijk tumoren zijn die zich voortzetten, Zijn advies: PSMA-Petscan. Vragen gesteld of er niet andere methoden zijn dit voor te blijven of dat er toch geen andere remedie is. Immers is men van mening dat  lutetium psma een oplossing is. Maar pas vanaf maart 2022 regulier? Antwoorden laten nog even op zich wachten. Ik verlies niet graag de hoop, maar dit verloop brengt wel grote zorgen met zich mee. Ik hoef niet tot het gaatje, maar dit scenario had ik niet voorzien.
Beetje grote pech, niet blij met het gegeven.

PSMA Petscan gehad op 14 januari in Radboud Nijmegen, uitslag kan wel 10 dagen duren. Dus mijn geduld wordt op de proef gesteld.
Mijn intuitie zegt dat er meer aan de hand is, maar toch even afwachten wat die scan gaat zeggen.

Links naar behandelcentra:

Adres:

Tuinstraat 21
7607 JH Almelo

Telefoon:

0633 50 2500
Whatsapp: hermanhopman